auto

GM laat drie nieuwe EV's alvast zien

General Motors blikt alvast op de feiten vooruit. In een webinar waarin het concern de nieuwe plannen op EV-gebied aankondigt, zijn drie nieuwe EV's te zien waar GM binnenkort mee op de proppen komt.


Tesla Model 3 krijgt slaag van VW ID.3 en Audi e-Tron

​Wie de aankoop van een elektrische auto overweegt krijgt haast elke maand nieuwe keuzemogelijkheden.


Brussel Mobiliteit lanceert infocampagne over overgang naar Stad 30 in Brussels Gewest

Brussel Mobiliteit lanceert op 1 december een informatiecampagne over de overgang naar de Stad 30 in het Brussels Gewest. Die moet ervoor zorgen dat de Brusselaars en pendelaars goed op de hoogte zijn van de praktische aspecten van deze algemene overgang naar 30 km per uur, behalve op de grote assen. Vanaf 1 januari 2021 is 30 km per uur de algemene regel in de straten van de hoofdstad. Wel zijn er bepaalde structurerende assen die een...


Novitec McLaren 620R is nog ruiger

Als Novitec ergens aan zit, dan weet je: dit is oppassen geblazen


5 must-haves: Lagonda Shooting Brake en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Dit zijn vijf must-haves voor jou als fanaat, van de nieuwste tech tot fraaiste modelauto's.


Zien: enorme spin terroriseert auto vol met vrouwen

Een enorme spin heeft afgelopen week voor flink wat paniek en angstaanjagende momenten gezorgd in het Australische Sydney. Het achtpotige beest terroriseerde een moeder en haar vier dochters die in hun auto op weg waren naar een bruiloft. Hoe groot de angst bij de dames ook was, iemand heeft het voor elkaar gekregen alles vast te leggen op beeld. In het filmpje dat inmiddels viral gaat, zien we hoe de spin over het plafond van de auto kruipt. De...


Lokale lage-emissiezones hebben verrassend effect over heel Vlaanderen

De lage-emissiezones in Antwerpen en Gent hebben niet enkel invloed in die steden zelf, maar zorgen in heel Vlaanderen voor een daling van het aantal vervuilende wagens. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse Milieumaatschappij en het Departement Omgeving in opdracht van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). In Antwerpen werd op 1 februari 2017 een lage-emissiezone ingevoerd. In Gent gebeurde dat op 1 januari 2020. In beide gevallen worden...


Cyber Monday aanbiedingen voor autobanden

Mocht je nog nieuwe autobanden nodig hebben, dan is dit weekend wellicht het moment om toe te slaan. Van Black Friday tot Cyber Monday hebben veel aanbieders scherpe aanbiedingen.


Amsterdam wil app die parkeerboetes voorkomt stoppen

De gemeente Amsterdam heeft de start-up Parkeerwekker gesommeerd te stoppen met zijn activiteiten. De app stuurt 'vergeetachtige parkeerders' een bericht wanneer een controlevoertuig de geparkeerde auto passeert, om zo een boete te voorkomen. De gemeente vindt dat de onderneming zich schuldig maakt aan privacyschending en aanzet tot belastingontduiking.


EU wil in 2025 zelfvoorzienend zijn op gebied van accupakketten

In Europa moeten in 2025 genoeg accupakketten voor elektrische auto's gefabriceerd worden om aan de eigen vraag te kunnen voldoen. Dat zei vicepresident van de Europese Commissie Maros Sefcovic dinsdag. Volgens Sefcovic is het zelfs mogelijk om aan exportcapaciteit te werken, zo wordt hij door Reuters geciteerd. Europese fabrikanten zijn inderdaad met een inhaalslag bezig, omdat accupakketten nu nog vrijwel zonder uitzondering van Aziatische...


Engeland verbiedt verkoop benzine en dieselvoertuigen in 2030

​De oorlog tegen de verbrandingsmotor gaat door.


McLaren's hybride supercar heet Artura

McLaren Artura. Dat is de naam van de nieuwe hybride supercar die McLaren volgend jaar op de markt brengt. Vaarwel Sport Series, welkom McLaren Artura.


Porsche Taycan drift naar wereldrecord

Er is officieel een nieuwe kampioen stroomdonuts


Kandidaten gezocht voor Op de Rollenbank

Op de Rollenbank is al jaren een geliefde rubriek in AutoWeek. Heb jij een auto waarvan je graag eens wil weten hoe veel vermogen er nog in schuilt? Meld je dan snel aan!


Green NCAP deelt 'groene' sterren uit

Vorig jaar begon Green NCAP, een tak van de bekende testinstantie die kijkt naar de milieu-impact en efficiëntie van nieuwe auto's. 24 auto's zijn getest.


Elon Musk: kleinere Tesla voor Europa 'is logisch'

Tesla ziet het nut van een compacte, goedkope(re) hatchback voor Europa.


K70, de eerste moderne Volkswagen (1970 - 1975)

In 1970 verscheen eindelijk een moderne Volkswagen...


Aston Martin eert Vantage-racers met complete set

Aston Martin Racing heeft de Legacy Collection gecreërd, een set van drie raceversies op basis van de V8 Vantage uit 2005.


De ergste ongelukken uit de Formule 1-geschiedenis

In de begindagen van de Formule 1 was het bijna alsof de coureurs een doodswens hadden, zo vaak gebeurde het dat een racer zijn leven verloor tijdens het beoefenen van de geliefde sport. De hedendaagse, ultralichte auto's van koolstofvezel breken bij de lichtste botsing al in duizend stukjes, maar houden de coureurs relatief veilig met een geavanceerd cockpitbeschermingssysteem genaamd 'halo'. Toch zijn er ook de laatste jaren meerdere verschrikkelijke crashes voorgekomen. Klik door de galerij om de ergste crashes uit de geschiedenis van de Formule 1 te zien.


Hyundai komt met nieuwe cross-over in Captur-segment

Hyundai komt met een nieuwe compacte cross-over. De nieuwe SUV-achtige gaat Bayon heten en komt volgend jaar op de markt.


Nissan ontkent mogelijke verkoop Mitsubishi-aandeel

Nissan zou plannen hebben om haar forse aandeel in Mitsubishi te verkopen, maar volgens Nissan-COO Aswhani Gupta is daar niets van waar.


Uit IJ geviste Ferrari wordt toch gesloopt

Een Ferrari Mondial die 26 jaar geleden als vermist werd opgegeven en medio juli per toeval uit het IJ werd gevist door de Amsterdamse politie, wordt alsnog gesloopt.


Hyundai Elantra N op komst!

Er komt wéér een verboden vrucht van Hyundai bij. Het merk komt namelijk met de Elantra N, een sportversie van de Elantra die niet naar Nederland komt.


DS 9 wil weer echt vlaggenschip zijn (met prijs)

​Er was een tijd, enkele decennia geleden, dat de Franse merken nog investeerden in grote, luxueuze limousines.


Van Quickenborne: rijbewijs met punten nog deze legislatuur

​België krijgt nog deze legislatuur een rijbewijs met punten. Dat deelde federaal minister van justitie Vincent Van Quickenborne mee aan het parlement.


Gigantische spin duikt op in auto, meisjes schreeuwen het uit (video)

Een ware nachtmerrie, zo kan je dit autoritje het best omschrijven. Vier Australische vrouwen, een moeder en haar dochters, waren onderweg naar een evenement toen ze plotseling een gigantische spin boven hun hoofden opmerkten. “Ik zag de spin net voordat we een brug opreden”, zegt een van hen. “Daarom konden we de auto niet meteen aan de kant zetten, maar uiteindelijk, met behulp van een stok, kon de spin toch ontsnappen.” Bekijk de video hier....


Bugatti-baas gaat zich ook ontfermen over Lamborghini

Lamborghini moest eind september op zoek naar een nieuwe CEO, na het vertrek van Stefano Domenicali. Die heeft het nu gevonden.


Lego bouwt z’n eerste Technics Ferrari

​Je kan als (super)sportwagenfabrikant maar beter zoveel mogelijk mensen gek maken van je modellen.


Problemen wielophanging Tesla's onder de loep in VS

De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA is een onderzoek gestart naar de Tesla Model S en -X vanwege mogelijke veiligheidsproblemen.


Paxi wil een Uber worden voor pakjes

Een Uber worden voor pakjes. Dat is de ambitie van de Paxi-app. Wie een pakje wil versturen kan via het platform een automobilist, treinreiziger of fietser vinden die het op z'n traject komt oppikken en vervolgens aflevert bij de bestemmeling. Tijdens de lockdown zag het platform z'n aantal gebruikers verdubbelen tot ruim 5.000. Met huidige krapte aan klassieke koeriers heeft Paxi de wind in de ze...


Dit zijn de nieuwe youngtimers van 2021: sportieve knallers

De youngtimerregeling is geliefd onder zakelijke rijders in Nederland. Wanneer auto's 15 jaar oud zijn, komen ze voor het gunstige bijtellingstarief in aanmerking. Ieder jaar komen er dus weer 'nieuwe' modellen bij die zakelijk voordelig gereden kunnen worden. Voor wie dat fiscale voordeel direct om wil zetten in meer rijplezier, zetten we een stel niet-zo-doorsnee opties op een rijtje die vanaf volgend jaar in aanmerking komen voor de...


Wat moet ik doen met mijn (lege) batterijen?

Een rekenmachine, de brandmelder aan het plafond, een laptop, je e-bike, gezelschapsspelletjes met geluid of licht, de afstandsbediening van je automatische garagepoort … Ze worden allemaal van stroom voorzien dankzij een kleine, grote, ronde of platte batterij. Op een bepaald moment – in de nabije of iets verdere toekomst – zullen die batterijen leeg zijn en niet langer dienst doen. Maar wat moet je nu precies met die lege batterijen aanvangen?...


'Netflix-productie over uit IJ geviste Ferrari'

De Ferrari Mondial die dit jaar uit het IJ werd gevist, krijgt een rol in een Netflix-productie. Daarna zal het voertuig alsnog uit elkaar gehaald worden.


Nog 33 (speciale) exemplaren en Morgan stopt met 3Wheeler

Dat is nog eens een opvallend karretje, die Morgan ThreeWheeler. Maar hij verdwijnt...


Ervaren bestuurders kunnen rijgedrag online testen

Het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceren de zogeheten 'Rij Bewust Test'. Deze moet ervaren rijbewijsbezitters meer inzicht geven in hun rijgedrag.


Meer autobestuurders met startproblemen

Er hebben deze ochtend meer autobestuurders aan de kant gestaan met startproblemen dan gewoonlijk. Dat meldt bijstandsorganisatie VAB. De komende dagen worden mogelijk nog problemen verwacht. Afgelopen nacht heeft het op de meeste plaatsen in ons land gevroren, met temperaturen tot wel -5 graden. VAB waarschuwde gisteren al voor mogelijke startproblemen en zette daarom 20 procent extra personeel in op de alarmcentrale. "Het is niet superdruk,...


Stop eens een Lamborghini in je oor

​Nogal wat luxe- of sportwagenmerken verdienen bijna net zo veel aan de verkoop van merchandising dan aan de auto’s zelf.


Dít is de nieuwe Subaru BRZ

Dít is de nieuwe Subaru BRZ. Onderhuids voor een groot deel identiek aan de vorige, maar met een compleet nieuwe koets én een nieuwe boxermotor!


Renault Espace klaar voor 2021

De Renault Espace is klaar voor 2021 en dat betekent dat de prijslijst is veranderd. De Blue dCi 200 wordt de Blue dCi 190. AutoWeek heeft de prijzen!


Genesis G70 Shooting Brake weer te zien

Genesis gaat hier in Europa de strijd aan met de bekende 'premiummerken' en de G70 is één van haar belangrijkste wapens. Die is van zichzelf al eigenzinnig, maar als Shooting Brake al helemaal.


Toyota breidt uit met elektrische Proace Verso Electric

Toyota biedt de Proace al aan als volledig elektrische Proace Electric, nu komt daar ook de elektrische variant van de Proace Verso en Proace Shuttle bij.


Nissan Terra onder het mes

Dít is de gefacelifte Nissan Terra. De Terra is een SUV op basis van de Nissan Navara, maar hij lijkt er niet meer op!


Utrecht test optisch versmallen van weg tegen hardrijders

Of er ergens vaak te hard wordt gereden, heeft vaak te maken met of een weg hiertoe uitnodigt. Daarom test men in Utrecht enkele optische ingrepen om snelheidsovertredingen tegen te gaan.


Lego Technic Ferrari 488 GTE: dat wordt zwoegen

Eerst die McLaren Senna, nu deze: januari wordt een druk maandje!


Zo vermijd je komende week start- en batterijproblemen

Het gaat vriezen komende nacht en dat kan zowel voor problemen in het verkeer als bij het starten van de wagen zorgen. Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwt voor het koufront waarmee we komende nacht en morgen zullen te maken hebben. VAB richt zich tot iedereen die maandagochtend de wagen moet gebruiken: "De koude temperaturen in combinatie met de coronamaatregelen kunnen leiden tot extra veel start- en batterijproblemen", klinkt het. Op de...


General Motors schroeft investeringen in elektrisch rijden verder op

General Motors (GM) wil de komende drie jaar 35 procent meer investeren in elektrische en zelfrijdende voertuigen, zo heeft CEO Mary Barra donderdag tijdens een persbijeenkomst gezegd. Het Amerikaanse autoconcern trekt tot en met 2023 ongeveer 23 miljard dollar (19,3 miljard euro) uit voor de plannen. GM wil tot aan 2025 wereldwijd dertig elektrische modellen op de markt brengen, tien meer dan het oorspronkelijk van plan was. Over vijf jaar wil...


Duitsland wil EV-subsidie flink langer aanhouden

Terwijl in Nederland de subsidiekraan voor elektrische auto's weer dichtgedraaid wordt, spreekt men in Duitsland juist over uitbreiding.


Studie: hoe beter de rijhulpmiddelen, hoe slechter de chauffeur

Een nieuws studie suggereert dat bestuurders te snel afhankelijk worden van rijhulpsystemen.


'Euro 7-uitstootnorm betekent het einde van de verbrandingsmotor'

De Euro 7-uitstootnorm zal - als deze volgens het huidige concept in praktijk wordt gebracht - het de facto einde van verbrandingsmotoren betekenen. Daarvoor waarschuwt de Duitse branchevereniging VDA (Verband der Automobilindustrie). De Europese Unie wil in versneld tempo de uitstoot van nieuwe auto's terugdringen. Daartoe wordt gewerkt aan de nieuwe Euro 7-emissienorm. Die bevindt zich nu nog in een conceptuele fase en wordt waarschijnlijk pas...


Eerste 'Chinese' Tesla's aangekomen in Zeebrugge

De eerste lading Tesla's Model 3 uit China zijn aangekomen in de haven van Zeebrugge. Dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua. Het gaat om de eerste 3.600 Tesla's die in China zijn gemaakt voor de Europese markt. Volgende week komt een nieuwe lading aan in Zeebrugge. In februari 2019 werden de eerste Tesla's geleverd in de haven van Zeebrugge. Tot voor kort werd dit elektrische automodel in Californië gemaakt, maar door de grote vraag werd...